Græskar sæson og guilty pleasures…

Hvis du er en af dem der læser min blog, har du måske undret dig over at jeg skrev i december at jeg ville vende stærkt tilbage i 2019, når jeg først skriver nu, men sådan blev det desværre. Livet er nu engang svært at forudsige, så jeg må bare sige, bedre sent end aldrig, og nu er jeg her !!

efterår

Efteråret er over os, og selvom jeg elsker sommeren, så er der altså noget eventyrligt skønt over efteråret. Hyggen flytter ind i stuen igen med brændeovn, stearinlys, og bløde vattæpper, ofte i selskab af en spindende ballademager. At være i naturen på denne tid af året er helt særligt, når bladene skifter til de smukkeste farver, hyld og andre bær pryder træerne, kastanie, og ahorntræet “smider” sine kastanier og “helikoptere” overalt på jorden ( ja jeg ved ikke hvad ahorns frugter hedder rigtigt ) og svampe dukker op i alle afskygninger. Naturen er bare magisk.

Her i casa nero har jeg fået hængt små foderbrætter op til fuglene. Det tog simpelthen om sig, da jeg gerne ville tiltrække så mange forskellige fugle/ dyr til haven. Dyreven som jeg er (og i dette tilfælde nørd) googlede jeg en del. Fugle er åbenbart også kræsne, musvitter vil fx gerne spise solsikkefrø og jordnødder, og selvfølgelig mejsekugler. De er desværre ret sky, så de kommer hurtigt, snupper et frø eller en nød og flyver derefter i sikkerhed. Jeg vil gerne at “mine” fugle hænger ud i haven lidt længere, så jeg har derfor nu et jordnødde/solsikke foderbræt, et hampelidtafhvertfrø foderhus og et mejsehjul. Lige nu er det helt klart mejserne/musvitternes crib, de har fanget at jeg servicerer dem, for de spiser mig simpelthen ud af huset !! Har dog set lidt spurve og rødhalse, og mon ikke nu hvor vi er kommet langt ind i efteråret, at der kommer lidt flere gæster. Som egernet, vi ofte har besøg af, de har fået deres helt eget egernhus med nødder, men tror desværre ikke at de har opdaget det endnu.

Fra haven har vi nydt godt af vores tre æbletræer, især æblekage og juice har jeg lavet. Fra forskellige blogs har jeg opdaget flere madretter med det helt særlige hokkaido. Jeg elsker simpelthen, som så mange andre, det lille skønne orange græskar. Jeg har lavet hokkaido mos, hokkaidoboller og hokkaidomuffins indtil videre, og jeg er solgt !! For mig er græskar normalt bare utrolige dekorative, skal forresten senere idag have lavet min jack o’lantern til haven, så det er en skøn opdagelse at de også kan spises, og at det smager så lækkert. Græskarlampen gemmer dog på mange kerner, der er ret gode som snacks.

Guilty pleasures

Dem der kender mig rigtig godt, ved at jeg er lidt af en oprydningsfreak. Jeg trives i at rydde op og organisere min verden. Det giver mig glæde og en dejlig ro. Det er nok i sig selv underligt for mange, og nu er der kommet en ting mere til min særhed, som en ny guilty pleasure. Hvis du sidder og tænker, hvad er det nu lige en guilty pleasure er, ja så er det kort fortalt, ” et fænomen, der bruges i flæng til at beskrive mad, musik og film, som vi synes, det er lidt pinligt at synes om” Du har helt sikkert også en eller flere, og ja jeg har også en del andre, men den her, som er ny, vil jeg sige er en af de helt underlige. Jeg har egentlig aldrig set særlig meget youtube, jeg ved det er der det sker, men jeg har mest brugt det hvis jeg lige skulle vide hvordan jeg fx afkalkedt vores Nespresso maskine. Det er jo helt vildt hvad man kan finde “derinde” og en dag ja så faldt, ja jeg søgte vel på det, over declutter videoer. Altså folk der optager sig selv, mens de rydder op, smider væk, og organiserer deres hjem. Jeg ved det, det er sært, men jeg synes simpelthen det er mega godt, og jeg har da også mine favoritter, og de er alle amerikanske. Ja så fik du lige en pinlig del af mig, håber ikke du synes jeg er alt for gakkelak.

Vi ses snart igen, rigtig god lørdag til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *