Glædelig jul…med lækkerier

merry christmasRigtig glædelig jul til dig. Her i casa nero har julefreden sænket sig forlængst. Der er tjek på gaver, indkøb, juletræ m.m. I år skal vi holde jul herhjemme med den nærmeste familie og det glæder vi os til. Men ligenu idag, her på lillejuleaftensdag (snart aften) hygger vi og slapper af. Ballademagerne har fundet deres yndlingshvilepladser, og selvom Hr. Conrad ser rimelig misfornøjet ud,da jeg har taget mange billeder af ham, så nyder han som os andre livet…

Med julen følger der jo også lækkerier med som slik og konfekt. Konfekt er ikke lige mig, bliver meget hurtigt træt af marcipan og nougat, og tålmodigheden er lig nul, når man skal stå og duppe og pynte. Så da jeg “faldt” over de her to lækkerier på Bloglovin, nemme og hurtige, ja så hoppede jeg på. Har du også lyst til at prøve ja så kommer opskrifterne her.

Brændte Baileys mandler:

200gr. mandler

4 spsk. sukker

½ tsk kanel

½ tsk kakaopulver

2-4 spsk Baileys

Bland det hele i en skål. Giv det 2 min i mikroovnen (700W) Rør rundt og giv dem 1-2 minutter mere. Tjek dem inden du giver dem de sidste 30 sekunder. Fordeles derefter på bagepapir, afkøles og voila ! lækre snacks.

Flødekarameller med lakrids:

Her blandes også alle ingredienserne som er:

1dl fløde

2spsk glukose ( kan købes i Føtex)

½ dl mørk sirup

½ dl rørsukker

1 spsk lakridspulver.

Evt: lidt flagesalt ( det glemte jeg at prøve)

Drys: flormelis

Giv det 5 min i mikroovnen (700W) i en stor skål (egnet til mikroovnen) Efter 5 min røres der rundt og massen får 2 minutter mere.

Det er vigtigt at det bliver godt varmt. Min første portion fik kun 5 min og stivnede efterfølgende slet ikke ! Min nu anden portion fik 7 minutter, men de er lidt stadig noget bløde efter de er skåret ud og drysset med flormelis. Så nu ryger de lige en tur i fryseren 😉

Og husk at karamelmassen er vanvittig varm !! så på pas i køkkenet.

Endnu engang glædelig jul…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *